Lommedalenspiller tatt ut på landslaget!

Postet av Lommedalens IL den 26. Nov 2018

Lommedalenspiller tatt ut på landslaget

Lommedalen har de siste årene produsert landslagsuttøvere på løpende bånd både i alpint, kombinert, håndball, fotball og sjakk! 

Onsdag, 21.11.2018, skrev Lommedalens IL historie da vi fikk en ny landslagsspiller i en helt ny idrettsgren.


Landsspilleren Arkan Resul

Fotballspilleren Arkan Resul, som til vanlig spiller på vingen for A-laget til Lommedalen Fotball, skal 18.desember til Frankrike og representere Norge i en helt ny idrettsgren. Arkan Resul har nemlig blitt tatt ut på Norges aller første e-sportlandslag i FIFA. 

Les om NFFs landslagsuttak og om kampen mot Frankrike:
https://www.fotball.no/landslag/norge-a-herrer/2018/nffs-forste-esportlandskamp/

Arkan Resul er en av fire spillere som skal representere Norge i deres aller første e-sportlandskamp. Arkan har lagt igjen utallige timer bak ps4 kontrollen, der hovedfokuset selvfølgelig har vært på FIFA. Etter NFFs e-sportturnering i oktober, fant NFF fire spillere som skulle danne Norges første e-sportlandslag.


Hva er e-sport?
E-sport er videospill i en formalisert form for konkurranse eller prestasjonsutøvelse. All sportslig aktivitet som benytter datamaskiner og ofte datanettverk, som direkte regelgivende forutsetning for spillet som utøves gjelder som e-sport. Elektronisk sport involverer alltid mennesker, men kan også bestå av kun datamaskiner som direkte deltakere i spillet. 
(wikipedia)


- Krever mye

E-sportsansvarlig i NFF, Mats Theie Bretvik, understreker hvor mye som kreves for å spille på toppnivå.

- Det er ikke lenger bare snakk, og vi viser at vi mener alvor. E-sport på toppnivå er ingen lek. Det krever øvelse, konsentrasjon og mental styrke.

- Troppen er tatt ut med utgangspunkt i turneringen vi hadde på Ullevaal lørdag 13. oktober. I tillegg til det vi så der så har vi lagt vekt på dedikasjon, interesse og resultater fra weekend league og generell aktivitet online, forteller Bretvik til fotball.no. 


- E-sport har kommet for å bli

Gaming har alltid vært en stor del av livet til barn og ungdom. I de siste tiårene har vi sett en drastisk endring på hvorfor vi spiller. Det er ikke for å bli ferdig med et spill, gå opp i level, eller klare "siste boss" på SuperMario. Vi spiller for å konkurrere med andre likesinnede, akkurat som vi gjør på fotballbanen, håndballbanen og i slalåmbakken. 

E-sport er ikke et blaff. Det har kommet for å bli, forklarte kulturminister Trine Skei Grande da hun holdt en tale under E-sportdagen i 2018. Hun understreket også betydningen av dataspill og e-sport, og hvor stor forskjell det er mellom hobby og sport.

Ferske tall viser en enorm økning av profesjonelle gamere, og ikke minst økning rundt publikumstallene. 79 prosent av publikummere er yngre enn 35 år. E-sportkanalene på YouTube og Twitch får flere seere enn HBO, Netflix og verdens største sportskringkaster, ESPN - til sammen.


Skal i ilden, 18. desember

Arkan reiser til Paris med landslaget for å spille mot Frankrike, tirsdag 18.des. Denne kampen sendes live på VGTV, og vi håper alle som har mulighet kan skru på tv'n/laptopen og støtte og heie frem FIFA spilleren Arkan Resul. Vi gleder oss, gratulerer; så mye med landslagsuttaket! Hele Lommedalen heier på deg!


Foto: NFF


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.